HomeNieuwsGemeentehuis versus Dorpshart

Gemeentehuis versus Dorpshart

Publicatiedatum: 29 feb. 2020Gemeentehuis versus Dorpshart

Sinds jaar en dag ligt er een plan om bouwdeel 2 op het Dorpshart in Renswoude te bebouwen. Bestemmingsplan staat 4 hoog bouwen toe.

Toen er na jaren nog geen commerciële invulling mogelijk bleek is er eind 2017 in de gemeenteraad besloten (alleen CU tegen) om toestemming te geven hier het nieuwe gemeentehuis te bouwen.
In overleg met de projectontwikkelaar is toen overeengekomen om dit pand 3 hoog te bouwen. 
Na de verkiezingen in maart 2018 werd echter alles anders. Het plan werd ingetrokken op verzoek van de CU met steun van Dorpsbelang Renswoude en de VVD.
Na bijna 2 jaar talmen en het tegenwerken van de projectontwikkelaar door de huidige coalitie heeft de projectontwikkelaar uiteindelijk zelf een plan ingediend om toch zijn investering te verzilveren.
Dit bouwplan is echter 4 hoog. En toen waren de rapen bij de coalitie gaar en heeft men getracht dit alsnog te voorkomen. En toen was het te laat.
De projectontwikkelaar stond erop zijn mogelijkheden volgens bestemmingsplan te benutten. Vanuit zijn positie zeer begrijpelijk.
De SGP fractie acht de huidige coalitie volledig verantwoordelijk voor de nu ontstane situatie. Dorpsbelang Renswoude en de VVD hebben hun oorspronkelijke keuze van eind 2017 laten varen en hebben de CU na de verkiezingen gesteund. Pluche trekt...
Met helaas dit als gevolg. Dit was te voorkomen geweest!
Het huidige college (+ coalitie) heeft dit spijtig genoeg over zichzelf en de inwoners afgeroepen.
Als het aan de SGP (en CDA) ligt bouwen wij daar alsnog een nieuw gemeentehuis met bibliotheek. 
Voordelen: Geen gebouw van 4 hoog op het Dorpshart en geen veel te duur gemeentehuis op de huidige locatie.
Helaas hebben onze regelmatige oproepen hiertoe niet geleid tot een meerderheid in de gemeenteraad en een heroverweging bij het college.